Nieuws

17 maart 2018 Open dag op De Parrebeam

Maandag 19 februari 2018 17:40 

In de Week van Zorg en Welzijn opent ook NBS De Parrebeam haar deuren voor het grote publiek Van 10.00u tot 16.00u kunt u zelf ervaren wat voor prachtige plek De Parrebeam is.

 

 

Noorderbreedtestate De Parrebeam bestaat in november alweer 4 jaar en is inmiddels goed bekend in St.- Annaparochie en verre omgeving. Deze kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met een lichte zorgindicatie (thuiszorg tm ZZP4) werd in 2013 aangekondigd als “een pionier in de nieuwe visie op ouderenzorg”.

Het probleem van toenemende tijdsdruk van zorgverleners, minder tijd en aandacht voor de zorgbehoevenden én de eenzaamheid onder ouderen die langer thuis moeten blijven wonen, begon toen onder de aandacht te komen. En sindsdien is dit alleen maar toegenomen.

De zorg is de laatste jaren veranderd. Het “oude” verzorgingshuis bestaat niet meer. Toch blijkt dat mensen op zoek zijn naar comfort, veiligheid en gezelligheid. Een beschutte omgeving met zorg in de nabijheid.

 Wat de zorgondernemers Simon Theo en Gea Oevering in 2013 met De Parrebeam voor ogen hadden, extra aandacht en warme zorg aanbieden aan de kwetsbare oudere, is met recht gerealiseerd. Een kleine, lieve, vaste groep personeel staat elke dag voor de bewoners klaar en biedt naast de benodigde zorg vaak net even dat extra’s waar iedereen eigenlijk wel behoefte aan heeft. Zo nu en dan even een hand op je schouder, even een praatje, of gewoon wat extra aandacht als iemand dat nodig heeft. Ook is het personeel de gehele dag aanwezig  wat zowel de cliënt als ook de familie van de cliënt een veilig gevoel geeft. Door hun aanwezigheid is er ook wat extra toezicht op de dagelijkse structuur en direct hulp bij evt calamiteiten  e.d.

En dan zijn er natuurlijk de gezamenlijke eet- en drinkmomenten in de gezellige huiskamer. Dat is ook iets wat opvalt in De Parrebeam: De gezellige, huiselijke sfeer. Het menu wordt met de bewoners gemaakt en gewoon elke dag in de keuken van de huiskamer bereidt. Een mooie toevoeging hierbij is dat familieleden van cliënten soms  verse groente en fruit van eigen tuin komen brengen.

In De Parrebeam proberen we met elkaar een gezellige, huiselijke, vertrouwde en veilige sfeer te creëren waar elke cliënt zicht thuis kan voelen.


• Bewoners wonen zelfstandig en hebben een eigen appartement, inclusief wc, douche en kleine keuken.
• Zorg in een vertrouwde omgeving.
• Samen koffiedrinken met iets lekkers erbij.
• Samen het eten voorbereiden en samen opeten (kan ook in uw eigen appartement).
• Een mooie tuin met bloemen, vogels en kleine huisdieren, zoals cavia’s en konijnen.
• De schone was hangt buiten aan de lijn.
• Altijd mensen in de buurt om een praatje mee te kunnen maken maar natuurlijk ook de mogelijkheid om op je eigen appartement te verblijven.
• Bij mooi weer lekker buiten zitten of een stukje wandelen. Bij slecht weer samen binnen aan de stamtafel. Na de koffie een spelletje oid, of even de krant lezen of een praatje met de medebewoners maken.

Regelmatig worden er ook nog extra activiteiten georganiseerd zoals:

 • Koffie-uurtjes met muziek, lezingen e.d: Deze koffieuurtjes krijgen steeds meer bekendheid en worden ook steeds meer bezocht door mensen uit de omgeving die deze middagen ook leuk en gezellig vinden.
 • Uitstapjes naar bijv de Orchideeën Hoeve, Seedykster Toer, Aquazoo of varen door het Bildt
 • Met clienten even te wandelen of over de braderie of gewoon even gezellig op appartement zitten te praten.
 • En natuurlijk rondom de feestdagen en ook Sinterklaas is tot nu toe elk jaar even langs gekomen.

Voor meer informatie zie: www.deparrebeam.nl of kom gewoon eens langs of maak een afspraak voor een gesprek of rondleiding!

Zoals de openstaande schuurdeuren bij de entree al aangeven: De deuren staan altijd open: Voor bewoners, tijdelijke bewoners, mensen van de dagverzorging, maar ook voor iedereen die gewoon gezellig eens wil langskomen voor een kopje koffie, thee of gewoon een praatje of om een handje te helpen.

 • Bent u ook één van de velen die graag (nog) eens binnen wil kijken en, ondanks dat dit eigenlijk altijd wel mogelijk is,  toch niet zo goed durft of
 • Hebt u nog vragen over bepaalde zaken en/of mogelijkheden of
 • Vindt, of merkt u dat het thuis toch niet meer zo lekker gaat of voelt u zich thuis niet altijd meer veilig of steeds vaker wat eenzaam of heeft u toch wel baat bij wat aansturing of
 • Bent u mantelzorger en wordt het soms iets teveel voor u, of wilt u er ook wel eens even tussenuit en is tijdelijke bewoning een optie of
 • Kent u iemand waar bovenstaande van toepassing op is?
 •  
 • Wilt u als vrijwilliger uw steentje bijdragen aan de gezellige sfeer en wat extra zorg voor de bewoners?
 • Wil je graag werken of stage lopen in ons team?

Kom dan zaterdag 17 maart eens naar De Parrebeam en kijk vrijblijvend eens naar de diverse mogelijkheden. Tijdens de Open dag krijgt u uitleg over het wonen (permanent of tijdelijk), de zorg en verdere servicemogelijkheden en evt dagverzorging. U bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven. Ook kunt u en appartement bezichtigen.  's Middags komt dhr P Poelstra om de Open Dag muzikaal te omlijsten. Blijft u gezellig een hapje eten of wat drinken?  

Hoe zo “heel gewoan dochs besonder”?

Oant sjen / Ant Kikes op De Parrebeam

 

Voor meer Info:

Tel 0518767200 / 0615823276

Email: info@deparrebeam.nl

Website: www.deparrebeam.nl

Terug naar het overzicht naar boven

Nieuws

Bereikbaarheid

De Parrebeam:
Simon Theo en Gea Oevering
Middelweg-Oost 122a
9076 BR St. Annaparochie

Telefoon: (0518) 767 200 / 06-158 232 76
Mail: info@deparrebeam.nl


Noorderbreedte Klantenservice
Telefoon: (058) 280 30 30
Mail: klantenservice@znb.nl
www.noorderbreedte.eu