Nieuws

De Parrebeam bestaat 5 jaar

Dinsdag 13 november 2018 09:37 

Al 5 jaar warme zorg en extra aandacht voor de kwetsbare oudere.

15 nov is het exact vijf jaar geleden dat Noorderbreedte State De Parrebeam in St. Anneparochie haar allereerste bewoner verwelkomde. Met de komst van de eerste gast ging de droom van initiatiefnemers Simon Theo en Gea Oevering in vervulling. "Wij wilden een kleinschalige woonvoorziening creëren voor ouderen die lichte zorg nodig hebben, oftewel een lichte zorgindicatie hebben." Het echtpaar werd daarmee pionier in de nieuwe visie op ouderenzorg. .

“Al jaren hadden we plannen voor een eigen woonvoorziening voor ouderen, die tussen wal en schip vielen”, vertelt Gea. “Nu iedereen langer thuis moet blijven wonen, is er een groep die langzaamaan vereenzaamt, medicatie niet meer goed inneemt en het dagritme kwijtraakt. Maar deze groep krijgt geen indicatie voor een plek in een verpleeghuis. Juist voor deze mensen zijn wij begonnen met het verwezenlijken van onze droom: een plek waar iedereen met elkaar plezierig en veilig oud mag worden.”

“De gezellige, huiselijke sfeer en de vertrouwde en veilige zorg zijn onze grote pluspunten. Onze bewoners wonen volledig zelfstandig in een eigen appartement, maar kunnen ieder moment van de dag gebruik maken van onze zorg. Dat maakt De Parrebeam zo uniek.”

“Het zijn vaak kleine dingen die een groot verschil maken"

Ook de veiligheid is een pluspunt waar naasten erg blij mee zijn. “Daarbij kun je denken aan veilige medicatie-inname of het voorkomen van valgevaar, maar ook aan extra toezicht wanneer iemand zich niet lekker voelt en directe hulp bij calamiteiten. Dat gevoel van veiligheid leeft ook bij de bewoners. Een nog altijd kwieke dame van 93 jaar heeft niets dan lof voor haar appartement in De Parrebeam. "Het is hier geweldig. Ik zeg wel eens: zo'n plek als hier krijg je nooit weer. Je bent hier geen nummer, maar je vormt met elkaar een huishouding. Iedereen denkt om elkaar. Je hoeft je mond maar open te doen of ze zijn bij je. Ik zou hier nooit meer weg willen." 

Extra aandacht

Extra aandacht; het is de pijler onder het succes van De Parrebeam. Vijf jaar na de start kijken Simon Theo en Gea met een zeer tevreden gevoel terug op de beginfase. "We zijn begonnen als pioniers en zijn dat eigenlijk nog steeds wel een beetje", vindt Simon Theo. "Toen we begonnen snapte geen enkele instantie wat we precies deden. We bieden meer dan thuiszorg, maar geen verpleeghuiszorg. We vallen er eigenlijk wat tussenin. Dat zorgde soms voor onbegrip, omdat wij onze weg buiten de gebaande paden volgden. Maar in die vijf jaar hebben mensen ons leren kennen en snappen ze beter wie we zijn en wat we doen. Dat geldt ook voor doorverwijzers als huisartsen en zorginstanties. Voor ons was het destijds zo’n logisch idee en we merken nu dat ook anderen die logica inzien. Dat geeft enorm veel voldoening.

Aan het jubileum wordt vrijdag 16 november aandacht besteed met o.a. een feestelijk koffieuurtje. Zaterdag 17 november is er een inloopmiddag voor belangstellenden.

Programma:

Vrijdag 16 nov:

12.00u: Koud/warm buffet met cliënten en personeel

15.00u: Feestelijk koffieuurtje m.m.v. SOS band 

Zaterdag 17 nov:

            14.00u – 17.00u: Inloopmiddag voor belangstellenden

Terug naar het overzicht naar boven

Nieuws

Bereikbaarheid

De Parrebeam:
Simon Theo en Gea Oevering
Middelweg-Oost 122a
9076 BR St. Annaparochie

Telefoon: (0518) 767 200 / 06-158 232 76
Mail: info@deparrebeam.nl


Noorderbreedte Klantenservice
Telefoon: (058) 280 30 30
Mail: klantenservice@znb.nl
www.noorderbreedte.eu