Nieuws

Vakantiedagen op De Parrebeam

Donderdag 30 juli 2020 19:12 

Net zoals vorig jaar gaan we dit jaar ook weer met onze bewoners “op vakantie”. Vorig jaar bezochten we nog verschillende landen maar vanwege de Corona-maatregelen blijven we dit jaar in Nederland en ook dicht bij (t)huis.

Vorige week werd de huiskamer in vakantiesfeer gebracht. Met een parasol, luchtbed, opblaas-eend, zwemband en meer vakantieachtige dingen op de stamtafel zat de stemming er direct in. Na de koffie werd er fanatiek meegedaan met een vakantiebingo.

Het vakantiediner, met een lekker soepje, pastasalade, huzarensalade en aardappelwafeltjes viel goed in de smaak. En hoewel menig buikje al redelijk rond was sloeg met het toetje met ijs en een vuchtenspies niet af.

De badmintonrackets kwamen ook nog van pas toen een paar collega’s besloten om een wedstrijdje te doen. Dit onder grote hilariteit van de bewoners, als toeschouwers.

De aanwezige vakantieattributen nodigden vervolgens uit om iedereen leuk op een vakantiekiekje te krijgen.

Afgelopen donderdag was de tweede vakantiedag. Hoewel er eerst wat anders op de agenda stond had iedereen zin om weer aan de vakantiebingo mee te doen. Een paar prijzen werden snel gekocht.

’s Middags gingen we er toch even op uit. In optocht gingen we een rondritje maken door het Bildtse Land. Via de Ouwe-Dyk, Mooie Paal en Westhoek konden de bewoners genieten van de mooie landschappen, waren ze ooggetuige van het dorsen van het graan en moesten de schapen van de weg gejaagd worden om door te kunnen rijden. De rondrit kwam uit bij theeschenkerij De Brinkhoeve. Hier stond in een afgescheiden gedeelte van het terras de koffie klaar met een lekker zelfgemaakt gebakje. Toen de eerste dorst gelest was kwamen de monden los. Een paar collega’s probeerden de trampoline en de wip-wap uit. Omdat het heel gezellig was bleven we daar wat langer, kwamen fris en natuurlijk ook ijsjes (met advocaat(!)) op tafel. En hoewel sommige vakantiegangers, die op het nabijgelegen terras zaten, het misschien wat onrustig hebben gevonden, bleef het voor onze bewoners nog lang gezellig op De Brinkhoeve. Moe maar voldaan kwamen we rond 17.30u weer op De Parrebeam waar een gedekte tafel klaar stond voor het avondeten…. Maar het zal niemand verbazen dat er niet meer veel gegeten werd. Maar wel veel nagepraat! En bijna iedereen ging vroeg op bed….

Terug naar het overzicht naar boven

Nieuws

Bereikbaarheid

De Parrebeam:
Simon Theo en Gea Oevering
Middelweg-Oost 122a
9076 BR St. Annaparochie

Telefoon: (0518) 767 200 / 06-158 232 76
Mail: info@deparrebeam.nl


Noorderbreedte Klantenservice
Telefoon: (058) 280 30 30
Mail: klantenservice@znb.nl
www.noorderbreedte.eu