Archief

De Parrebeam krijgt subsidie voor de aanschaf van een Duofiets en software van Fietslabyrint

Zaterdag 16 februari 2019 17:26 

Zoals bekend is wil men bij De Parrebeam graag wat extra’s voor de cliënten doen. Even een praatje, even de hand op de schouder en soms zelfs ook even lekker in de watten leggen. Bovendien worden de cliënten nog gestimuleerd in het dag- en nachtritme, in meedoen aan de activiteiten en ook om in beweging te blijven.

Veel cliënten durven of kunnen niet meer alleen fietsen. Om dit toch te stimuleren wilde fam Oevering graag een duofiets aanschaffen.

Ook was fam Oevering ca 2 jaar geleden in contact gekomen met de firma Fietslabyrint en leek hen dit voor hun cliënten een schot in de roos. Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil. De mensen kunnen fietsen door voor hun oude bekende gebieden maar ook routes volgen door steden en natuurgebieden over de hele wereld, waar ze graag nog eens naar toe zouden willen. Zo wordt fietsen weer een beleving. Bovendien is de beweging die zij krijgen, door deze fiets te gebruiken, goed voor hun gezondheid en welbevinden.

Tijdens een proefopstelling waren veel cliënten en familieleden enthousiast. Ook wilden ze mede-cliënten  graag vertellen over de voor hen bekende routes en kwamen er veel verhalen los.

Maar ja, de aanschaf van zowel een duofiets als ook zo’n uniek systeem als Fietslabyrint is duur en omdat De Parrebeam een instelling is die vooral thuiszorg aan de cliënten levert was hier in eerste instantie geen geld en budget voor.

Omdat de cliënten zo enthousiast waren kon Gea Oevering de aanschaf niet uit haar hoofd zetten. Ze trok de stoute schoenen aan en heeft diverse organisaties aangeschreven en het belang van het gebruik uitgelegd en gevraagd om te helpen bij de aanschaf.

Ze was heel blij dat Stichting RCOAK en Nationaal Ouderenfonds en Fonds Ab Laane subsidie beschikbaar wilde stellen. En toen de gemeente De Waadhoeke ook nog bereid was tot een mooie financiële bijdrage, kon tot de aanschaf worden overgegaan.

Er werd een prachtige Duofiets gevonden. En met die fiets zijn al vele leuke tochtjes gemaakt en hebben vele bewoners ontdekt hoe fijn het is dat ze op deze manier toch nog kunnen fietsen en genieten van de mooie omgeving in het Bildt.

Ook het fietslabyrint is inmiddels geplaatst en de cliënten hebben ook hiermee al heel wat leuke routes gefietst. Ze zijn dan niet afhankelijk van het weer en kunnen genieten van vele (soms buitenlandse) tochtjes maar ook door bekende steden en gebieden dichtbij.

Onze dank gaat natuurlijk uit naar de diverse subsidieverstrekkers die hebben geholpen om dit alles mogelijk te maken.

Terug naar het overzicht naar boven

Nieuws

Bereikbaarheid

De Parrebeam:
Simon Theo en Gea Oevering
Middelweg-Oost 122a
9076 BR St. Annaparochie

Telefoon: (0518) 767 200 / 06-158 232 76
Mail: info@deparrebeam.nl


Noorderbreedte Klantenservice
Telefoon: (058) 280 30 30
Mail: klantenservice@znb.nl
www.noorderbreedte.eu